keskiviikko 15. helmikuuta 2012

ASKEL ASKELEELTA LUONNOLLISEMPAAN SUUNTAAN

Nyt kun saatiin tuo pakastin, on taas aika pohtia uudelleen poitsun ruokavaliota, jeeee! Kertauksen vuoksi; tällä hetkellä meillä syödään aamulla yleensä about klo 8 nappuloita noin 2 dl (kuppi on tarjolla tunnin verran, sen jälkeen lähtee pois oli siitä syöty tai ei) ja illemmalla syödään sitten se luonnollinen ateria, joka on tähän asti sisältänyt aina broilerin, poron, sian tai naudan jauhelihaa, kasvissosetta ja jotain muuta, joko jotain mitä kaapista on löytynyt tai, kuten useimmiten, pakastimesta naudanmaksaa. Rypsiöljyä, helokkiöljyä ja pellavasiemenöljyä syödään myös säännöllisesti, päivittäin siis eri öljyjä (rypsiöljyä lorauttelen kyllä melkein joka päivä jomman kumman ruuan joukkoon). Luonnollinen ateria on ollut noin 215 g, riippuen vähän aamupalan menekistä ja muista päivän herkuista. Yhteen laitettuna itsestä tuntuu, että poika syö päivän aikana kauhean vähän kun läheskään aina ei mene kaikki nappulat, eikä tuo pääateriakaan, mutta kai se koira itse tietää mikä on tarpeeksi. Ja siis kyllähän meillä kuitenkin syödään ns. välipala-aterioita, eli siis yleensä saa vähintään kerran päivässä nakerrella naudanrustoluuta tai herkkuluuta, välillä on saanut illemmalla vähemmän lihaa jos ollaankin aikaisemmin nakerrettu broilerin siipi yms. Mennään aina vähän tilanteen mukaan, kun eipä meidän työvuoroilla muuhun muutenkaan pysty.

Ykkösen aamu-tv:ssä muuten juttua kyseisestä aiheesta - BARFFAUS ON KOIRIEN KARPPAUSTA. Ihan barffiin asti ei (ainakaan vielä) tähdätä - ja jos se meidän ruokinta pitää lokeroida niin haaveena on raakaruoka, ei niinkään "oikeaoppinen BARF", mutta nappuloista haluaisin kyllä jo luopua...  Nyt on kokeilussa Eukanuba ja seuraavaksi sitten Taste of the Wild, aluksi ainakin vanhoihin nappuloihin yms sekoitettuna. Siitä asti kun Orijen loppui, ollaan tosiaan pakon edessä syöty muutama pussi Purina ONEA ja itse koen tämän merkin jotenkin tosi köyhänä... Välillä poitsu saa aamupalan lihan kanssa, välillä seassa on piimää tai luonnonjogurttia, välillä ei mitään. Sen olen todennut, että vesi vissiin hänen mielestään pilaa nappulat ja ne syödään pois ainoastaan jos on tosi tosi tosi nälkäinen, eli kuivina haluaa ne hotkia. Välillä itseäni ketuttaa tosi pahasti kun nappulat tuntuvat, edelleen kuivina, menevän paremmin kuin raa'at ruuat jos joukossa on kasvissosetta. On se nyt kumma kun myö vaivalla väännetään herralle soseet ja kaikki ja hän tykkäisi mieluummin jostain teollisuusmömmöstä, hmph. Kai sekin on vaan pojan tapa kertoa, että nyt on liikaa rehua kupissa ja liian vähän lihaa --- eikä mamma vaan ota uskoakseen, hölmö ihminen!

Anyways, nyt pitäisi sitten päättää mitä tilataan, mutta en ole vielä uskaltautunut muuta kuin katselemaan valikoimaa ja voi apua! Kysykää vaikka Miehekkeeltä, meikäläisen ei saisi antaa tehdä minkäänlaisia nettitilauksia yms - minulla on aina tapana vähän liioitella O_o. Kyllähän meidän pieni ihan ehdottomasti tarvitsee heti 15kg sitä ja 10kg tätä toista ja sitten vielä 20kg sitä seuraavaa lihaa mitä ei olla koskaan ikinä edes maistettu, eikä voida tietää a) tykkääkö poitsu siitä tai b) onko sille esim. allerginen. Joo, oikeasti. Yritän tässä tolkuttaa itselleni, että on ihan OK tehdä elämänsä ensimmäisestä raakaruokatilauksesta pieni kun ei toi pakastin mikään pohjaton kuilu ole eikä oikeasti voi tietää mikä Rymylle maistuu ja mikä ei (paitsi sen tiedän, että broilerin siivet on herkkua :)), mutta ei meinaa mennä kaaliin. Taaaahdooon kaaaaaiikkeaaa nyt-heti-välittömästi!

Mielipiteitä, kokemuksia yms otetaan vastaan, mutta tässä olisi ne mitä olin alustavasti ajatellut tilata. Ensimmäisenä koeajossa tod näk Vauhti-Raksu. Lähinnä lähdin nyt hakemaan luupitoisia tuotteita, koska niitä Rymyn nykyisessä ruokavaliossa on tosi vähän ja esim. naudan ja possun jauhelihaa saa kuitenkin ihan kaupasta, enkä oikeasti vielä tiedä miten paljon tuo pakastin nielee -  yhtään en osaa arvioida. Kursivoidut siis vähän kysymysmerkkejä vielä, mutta:

OSTOSLISTALLA
Broilerin siivet, 8,5kg = 24,00 e
Murre Kanakasvis-Mix 0,5kg =1,80 e
Poron lihaluumassa 0,63kg = 3,60 e
Lohi, jauhettu 0,8kg = 2,34 e
Naudan jauheliha 0,63kg x 2= 5,60 e
Possun jauheliha, O,63kg x 2= 4,60 e

Näin, jos näillä ainakin aloittaisi? Tuleeko kenelläkään mitään mieleen, unohtuiko jotain mitä kannattaisi ensitilaukseen sisällyttää? :) Noi kaikki ravintolisät vähän mietityttää, tarvitaankohan me mitään sellaisia, hmm?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti