lauantai 27. lokakuuta 2012

SITTEN (26.10) TULI YLLÄTTÄEN TALVI

Lisää kuvia samaisesta päivästä TÄÄLLÄ

Eilen syksy, tänään talvi. Hieman yllätyin kun eilen kurkkasin aamupäivällä ikkunasta ulos tarkistaakseni kelin, lunta kun ei vielä seiskan aikaan näkynyt missään (Rymy pyytää nykyään aamupalansa klo 6-7). Nopeaa toimintaa, ei voi muuta sanoa.

Rymystä lumessa kirmailu on aikas hauskaa puuhaa, kuten näkyy. Ja lumihan on suorastaan herkullista, voi nams! Poitsulla oli vanhalla pihalla, eli siis viime vuonna, usein tapana istua ison lumikasan päällä ja tutkailla ympäristöä ihan hissukseen (saas nähdä uskaltaako tolle aitavahdille mitään kasaa tonne tänä vuonna tehdä, räkyttää vielä sieltä käsin ihan innoissaan). Niin, ja Viherillä sen sijaan hangessa mentiin eikä meinattu, voi sitä vauhdin hurmaa. Ei muuten olla käyty siellä pitkään aikaan juoksemassa, täytyypä ottaa asiaksi..

Pohdin muuten vakavasti josko lähettäisin kyselyn yhdestä pennusta, joka kiinnostaisi. Houkutti kovasti, ja olin jo sähköpostin kirjoittanutkin, mutta sitten emmin. En tiedä miksi, iski vain jonkinlainen epävarmuus. Ehkei se sitten ollut meille oikea pentue, pitää luottaa siihen tunteeseen. Joten päätin ensin tarjota tuulenkoirissa hoitopaikkaa vipukalle, olisi nimittäin kiva päästä elämään hetken aikaa parin vipukan kanssa. Jospa se selkeyttäisi asioita.

Sitäkin vaihtoehtoa olen itse asiassa pohtinut jo monta kuukautta. Ensin en ollut varma pitäisikö, mietin miten Rymy reagoi (herkkis kun on), rasittaisiko sitä liikaa, stressaisiko se, jne? Mutta lopulta tulin sitten siihen tulokseen, että voihan se toisaalta olla niinkin päin, että tekisi poitsulle ihan vaan hyvää jos meillä silloin tällöin kävisi ns. vieraita koiria kylässä, oli ne sitten yhden viikonlopun tai pari viikkoa putkeen. Alkuun se voisi tietenkin olla aika ihmeellinen juttu, mutta ehkä Rymy oppisi tätä kautta suhtautumaan vielä vähän rennommin elämään. Ei voi tietää ellei kokeilla - ja sehän nyt on selvää sanomattakin, että meidän pojan ehdoilla mennään. Jos ei tunnu hyvältä systeemiltä, niin ei pakolla.

Nyt täytyy vaan kaikkien toivoa, että joku lähitienoolta kaipailee epätoivoisesti hoitoapua ja uskaltaa kääntyä meidän puoleen. Peukkuja pystyyn (mutta vain yksi per henkilö, mummi aina sanoo, että kaksi omaa peukkua kumoaa toisensa). Saas nähdä. Totoa meille vähän lupailtiin ensi kuussa, mikä olisi itse asiassa tosi loistavaa - tämä poitsu kun hurmasi meidät kaikki, myös kummitätsyn. Noiden meidän treffien jälkeen kuultiin mm. lausetta "Toto oli paljon kivempi ku se antaa rapsuttaa ja Rymy ei!" :D

5 kommenttia :

  1. Moi, hoitoapua en tarvitse, mutta jos Rymy tarvitsee whippetmäistä leikkikaveria joskus, niin se voisi onnistua joskus meidän "mummolareissulla" :) Whippettejä on 2, mutta toinen ei erityisesti välitä uroksista, vaikka pikkuveljensä uros onkin.. Mutta tämä nuori n. 4,5kk vanha koira ois varmasti innoissaan juoksukaverista :) Mikäli siis olen käsittänyt oikein ja asutte Joutsassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hei, loistavaa. Joutsassa tosiaan ollaan ja leikkiseura erittäin tervetullutta jos vaan aikataulut kohtaa! :) Nakkaapa meikäläiselle sähköpostia (iinustii@gmail.com) jos ja kun olette tännepäin tulossa niin voidaan jutskailla lisää.

      Poista
  2. No kylläpä talvella kelpaa! Kaveri on ihan liekeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rymppä on vähän sellanen, että se on aina liekeissä :DD

      Poista