tiistai 7. toukokuuta 2013

MITÄ MEILLÄ SYÖDÄÄN?

Ajattelin vähän listata kuivamuonia, joita Rymy (ja Coco täällä meillä olessaan) on tässä ehtinyt pienen ikänsä aikana kokeilemaan. Ei taida olla ihan täydellinen lista, mutta kun en tyhmyyksissäni ole kaikkia muistanut mihinkään kirjata ylös, joten tähän listaan on tyytyminen. Edelleenkin meillä se pääpaino raakaruuassa, siitäkin voisin kai joku päivä kirjoittaa ihan oman postauksen, jos jotakuta kiinnostaa tietää enemmän?

Meille tullessaan Rymy taisi syödä Nutra Gold Puppya, jota siis saatiin kasvattajaltaan mukaan, jos en aivan väärin muista. Siitä siirryttiin kuitenkin hyvin pian Orijen Puppyyn, koska Rymyllä oli vatsa niin usein löysällä. Jälkikäteen mietittynä, siihen aikaan, kun Rymy söi lähinnä nappuloita, kakka oli usein hieman löysähköä - ihan sama mikä merkki kyseessä. Loppujen merkkien tarkkaa järjestystä en sitten muuten muista, mutta ainakin alkuvaiheessa aina sen ns. laadukkaamman ruuan loppuessa, otettiin käyttöön Purina One uuden ruokasatsin saapumiseen asti. Sekin tietenkin pentumerkkiä, toisin kuin kuvassa.


Orijenin jälkeen lähdettiin kokeilemaan Eukanubaa, mutta en kyllä muista oliko kyseessä penturuoka vai ei. Sen jälkeen joka tapauksessa testiin pääsi Taste of the Wild, mutta tästä merkistä luovuttiin kun netistä alkoi löytyä niin paljon negatiivista juttua kyseisestä ruuasta. Sanottakoon, että varsinkin Eukanuba on sopinut Rymylle tosi hyvin, silmien rähmiminen vähentyi sen aloittamisen jälkeen melkein heti. Se onkin meillä se useimmiten käytetty ruoka, sisko sitä aina rahtaa Mikkelistä parin kilon pussin kerrallaan jos ja kun pystyy - tämä on myös yksi syy miksi meillä tuo ruoka on aikalailla top 1. Taidettiin me jossain välissä yksi pussi Acanaa ostaa myös, mutta koettiin silloin Orijen jotenkin laadukkaammaksi? Purina Onen ynnä muiden höttöjen ostaminen ns. väliruuaksi on helppoa, kun löytyy ihan marketista, mutta  Orijen, Acana ja Taste of the Wild on aina tilattu zooplussasta. Tilaus tulee kotiovelle asti, ja aina on sattunut vielä niin, että ollaan oltu kotona joten se on ollut suuri plussa, ku ei ole mistään tarvinnut lähte sitä safkaa raahaamaan.


Väliruuaksi valittiin muuten HauHau Champion siinä vaiheessa, kun Rymy alkoi olemaan jo tarpeeksi iso ja muutenkin söi Purinaa tosi huonosti (se merkki kun ei oikein ikinä kunnolla maistunut Rymylle) - näitä nappuloita ei siis tosiaan pentukokoisina taida meidän kaupassamme olla, tai ei ikinä ole osunut silmään, joten sen takia odoteltiin hetki. Näitä ostetaan nykyään usein Rympälle juuri noiden meidän pääruokien ollessa vähissä.


Cocon saapumisen jälkeen meillä on nappuloiden kulutus selkeästi lisääntynyt, Rymy kun yleisesti ottaen söi tätä ennen pelkästään aamulla nappuloita. Myönnettäköön, että Cocokin on kyllä aika usein saanut raakaa iltaisin, tai ainakin jotain "täytettä" kuppiinsa, ettei ihan pelkkää markettihöttöä sentään - ja välillä on taas käynyt niin päin, että molemmat ovat syöneet pari päivää nappuloita ja purkkiruokia. Enää en koe tästä tai meidän rahankäytöstämme hirveitä tunnontuskia, alkuun tuntui ihan maailmanlopulta.

Nykyään minulla on tapana sekoittaa noita lähikaupan ruokia Eukanubaan, osaksi sen takia, että kestää satsi pidempään. HauHau menee sellaisenaankin joskus, maistuu kummallekin, mutta varsinkin Friskies 2in1 näyttäisi pelkiltään syötynä aiheuttavan hieman löysää vatsaa, joten sen olen nyt aina sekoittanut johonkin.

Tällä hetkellä meillä syödään aamuisin Canagania sekä Orijenia - Rymy syö edellä mainittua ja Coco jälkimmäistä, joskin olen nyt varovaisesti välillä lisännyt Cocon ruokaan puolikkaan desin tuota toista merkkiä. Rymyllä ei ole enää pitkään aikaan mennyt vatsa mitenkään pahemmin sekaisin ruokien vaihtelusta, mutta tämä merkki + oletettavasti siskon juhlahumu ja niistä aiheutunut stressi aiheuttivat sellaisia vatsaoireita neitikoiralle, että ihan suosiolla vaihdettiin systeemiä. Eli tosiaan vähän nappuloita aamuisin kera cesarin tai jauhelihan, illalla aina raakaa. Kakka kertoo sen verran, että näyttäisi toimivan :)


Kuten siis näkyy, ei myö nyt niin kauhean montaa eri ruokaa olla loppujen lopuksi kokeiltu; kuulun selkeästi siihen klassiseen "kaavoihinsa kangistuneet" -kastiin, eli jos joku on hyväksi havaittu niin mitä sitä turhaan heti vaihtamaan. Toki se, ettei tässä lähellä ole mitään eläintarvikekauppoja vaikuttaa asiaan, kun sen hyväksi havaitun ruuan hakeminen kaupasta ei ole ihan yksinkertaista - Jyväskylään on tunnin matka, joten yhden ruokapussin takia sinne ei noin vain lähdetä. Ja koska meillä suositaan raakaa, koen ettei sen kuivamuonan tarvitse ihan aina olla juuri sitä kalleinta (sekään kun ei aina takaa laatua, vaikka näin on helppo ajatella)

Kiinnostaisi tietää mitä kuivamuonamerkkejä teillä käytetään ja/tai suositaan? Ostatteko aina samaa, vai vaihteletteko eri ruokien välillä ja millä perusteella?

4 kommenttia :

  1. Meillä syyään jahti&vahtia. Vissiin iha tasokasta, aikakin monet kehuu. Kertokaa jos ootte toista mieltä, kiitos :-D
    Sanna ja nipsut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitäkin kiinnostaa tuon merkin laatu, ei nimittäin olla vielä kokeiltu! :D

      Poista
  2. Jee, ruokapostaus, parasta!

    Me ollaan nyt myös vaihdettu ruokaa Orijenista eteenpäin (lähinnä siksi koska olen löytänyt hyviä tarjoussäkkejä, Orijenissa ei ollut mitään vikaa). Nyt on säkki Acanan Sports & Agilitya loppumaisillaan, seuraavaksi koitetaan Eukanuban vastaavaa sporttiruokaa. Acana ei ole ollut ihan parasta noiden mahoille, aika herkästi menee masu löysälle ja uh niitä pieruja...! Saas nähdä miten toi Eukanuba sopii. Onneksi voi aina palata Orijeniin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, voin kuvitella ne paukut :D Meillä tuntuu siltä, että vähän kaikki ruuat saa aikaan tappavia kaasutuksia, jokaisessa vaan se oma tunnushajunsa, eli ihan sama mitä noille syöttää, haha. Mut kyl jotkut merkit antaa niihin ihan oman hirveän säväyksensä... samoin raaka broileri, sen jälkeen Rymppä jostain syystä yrittää aina kaasuttaa meidät hengiltä XD

      Poista