keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Käytiin tiistaina nuuskuttelemassa vähän uusia tuoksuja--

--pakattiin nimittäin koirat autoon ja lähdettiin sinne Jyväskylän suunnalle leikkimään pariksi tunniksi, vaikka matkaan menikin yli tunti per suunta. No, enemmänkin, koska takaikkunan katkaisin päätti lakata puoliksi toimimasta menomatkalla, eli toimi ainoastaan laskettaessa ikkunaa alaspäin, jonka minä sitten havaitsin hieman liian myöhään. Piti siis kääntyä takaisin kotiin, onneksi ihan alkumatkasta, ja hakea työkalu, että saatiin katkaisin korjatuksi... Jostain kumman syystä miehekkeellä kun lojui kyseinen varaosa hanskalokerossa. Ylinmääräinen mutka toki ketutti, mutta oli se kyllä sen arvoista! 

Paitsi että, ei olla vähään aikaan päästy Viherille, joten ei olla nyt hetkeen autoiltu ja se näkyy Cocossa - läähätti ihan koko matkan, raukkaparka. Ei tuohon taida auttaa mikään muu kuin tehotreeni, kuukausi taaksepäin näytti jo paljon paremmalta kun käytiin Viherillä todella ahkerasti. Jos joku ihmettelee miksemme nyt ole käyneet, yksi syy on esim. se, että miehekkeen porukat tosiaan vaihtavat kämppää nuorimmaisen tyttärensä kanssa joten nyt tuolla parin talon ja mökin alueella on sen verran menoa ja meininkiä, autoja ja muuttokuormia - ja varsinkin lapsia valtoimenaan, ettei koirien "päätön" riehuttaminen turvallisesti, kaikkia ajatellen, meinaa onnistua kuin vasta ihan iltahämärillä. Toiseksi, se riekkuminen onnistuu nykyään niin kätevästi tuolla omalla pihallakin ja hajuja voidaan lähteä nuuskimaan lenkeille, että se on varmaan senkin takia jäänyt, hyi meitä! Täytyy nyt kuitenkin alkaa ahkerammin autoilemaan ennen Cocon kotiinlähtöä, jos se vaikka auttaisi kotimatkaa ajatellen.

Kuvia sai taas lähinnä Cocosta juoksemassa ja/tai pallonsa kera, Rymyä kun kiinnosti enemmän muu maailma ja se klassinen filosofinen tutkailu. Kyllä kaverukset lopulta intaantuivat hetken yhdessä leikkimään, mutta ei todellakaan siinä mittakaavassa mitä kotipihalla. Tosi hyvin pysyi muuten taas kerran molemmilla korvat kuulolla, vaikka varsinkin Rymppä välillä irtaantui vähän kauemmas tuoksuttelemaan. Ei myö kyllä muihin törmätty, että en tiedä miten olisi siinä tapauksessa nuo korvat olleet paikoillaan. 

Pallo, btw, vietiin välillä pannaan autoon, johon Coco suhtautui ihan hyvin, jaa, kai mää sit voisin vähän haistella ja vaiks pissata ja leikittää Rymyäki snadisti. Kotiinpäin lähdettäessä Coco oli aivan samanlainen kuin Rymy pienenä; pysyi autosta niin kaukana kuin mahdollista ja yritti leikkiä meidän kanssa hippaa. Ei onnistunut, koira napattiin syliin, valjaat ja niskaan ja eikun menoksi!

Kaksi ensimmäistä kuvaa kuuluvat muuten kastiin "etsi koira" :D ja loput sitten varmaankin siihen kuuluisaan Rymyn ja Cocon eroavaisuudet -lokerikkoon...


9 kommenttia :

  1. Pääseekö sun vipukat oikeuksiinsa, eli juoksemaan usein vapaana? Harrastatko oikeestaan mitään Rymyn kanssa, vai onko se ihan kotikoirana? Mulle on tullu paljon kysymyksiä tässä lukiessa teidän postauksia.. onkos teillä edes tuloksia näyttelyistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsevät. Riippuu tietenkin ihan siitä millaista juoksemista tarkoitat?

      Nyt on jäänyt vähemmälle metsälenkit, kun on tuo hoitokoira ja sen kanssa olen todella paljon varovaisempi kun on aika tapaturma-altis, mutta pääsääntöisesti käydään aika paljon metsässä lenkkeilemässä ja siellä saavat/saa mennä aina vapaana. Minä vaan en yleensä raahaa sinne puhelinta saati kameraa, että saataisiin kuvia. Mies taasen tekee sellaisia 12 kilometrin juoksulenkkejä Rymyn kanssa, jolloin Rymy siis saa mennä vapaana :)

      En harrasta mitään, vielä, koska tässä kyläpahasessa mahdollisuuksia ei oikeastaan ole, mutta toivoisin ainakin että päästäisiin vaikka esim Mikkelin harjoitusradalle joskus testaamaan viehettä. Noi kyseisen radan sivuilla olevat tiedot, ainakin kun viimeksi tarkistin, koski kuitenkin vuotta 2012 joten on vähän hakusessa vielä tarkemmat faktat siitä, miten tuo koko homma toimii. Kerro ihmeessä jos tiedät paremmin! :) Helsinkiin asti kun ei ihan noin vaan täältä lähdetä asian tiimoilta.

      Rymy on vahinkopentu ja sen takia leikattu, eli ei ole näyttelytuloksia. Miksi siis pitäisi olla? :)

      Poista
    2. Niin ja hei, lasketaanko harrastuksiksi yhteinen tokoilu kotona? Tai vaikkapa agi-esteet? Pitääkö kaiken harrastamisen tapahtua kodin ulkopuolella?

      Poista
    3. Miks pitäis olla tuloksia näyttelyistä?? Jos sulla on heränny kysymyksiä niin paljon ni kysy ihmeessä Iinalta =) Eikö sun mielestä whippetit voi olla kotikoirana?
      Mulla heräs kans paljon kysymyksiä luettuani sun kommentin.

      Poista
    4. Siis en tietenkään tahtonut tässä mitään riitaa haastaa. Mietin vain, että harrastatteko jotain kodin ulkopuolella, kun en ole ainakaan paljoa postauksia nähnyt tms. Enhän sanonutkaan, että pitäisi olla näyttelytuloksia, kunhan taas kysäisin. :)

      Poista
    5. Ah, okkei, toi sana "edes" antoi ainakin minulle vähän sellaisen kuvan, että pitäisi olla :) - Itseäni kyllä harmittaa kovasti, että noi harrastusmahdollisuudet ovat hieman "liian" kaukana, mulla kun on vielä ns kolmivuorotyö ja työvuorotkin saa hyvässä lykyssä tietää viikkoa ennen. Eikä sekään haittaisi, jos mies pääsisi harrastamaan, mutta kun miehelläkin on samantyyppinen työ, eikä niitä iltavuoroviikkoja ynnä muita noin vain vaihdellakaan hänen tapauksessaan. Tuntuu toisaalta typerältä maksaa kurssista, johon emme mitä todennäköisemmin edes pääsisi joka kerta, kun ei tuossa rahassa muutenkaan uida, kun teen töitä osa-aikaisesti. Mutta elättelen toiveita, että meillä nämä työkuviot muuttuvat tulevaisuudessa ja päästäisiin jotain harrastamaan, kunhan minäkin pääsen enemmän sisään tähän koiramaailmaan. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen oma koirani, kun jostain se harrastuskin on aloitettava :) Siinä suhteessa osuit siis arkaan paikkaan, koska se mitä tahtoisin Rymyn kanssa tehdä ja mitä tällä hetkellä pystytään tekemään, eivät ihan kohtaa.

      Meillä on ensi kuussa treffit parin Rympän veljen kanssa ja oli vähän puhe, josko yhdessä lähdettäisiin tutustumaan Mikkelin rataan. Jos vaikka minäkin pääsisin näin enemmän sisään tähän maailmaan, kun ei tarvitse yksin aivan täysin tietämättömänä lähteä. Kiinostaisi nimittäin kovasti! :)

      Poista
    6. Ja myönnettäköön, etten pitänyt siitä tunteesta, minkä kommenttisi herätti. Tiedän, että minulla on tapana jaaritella hyvin arkisista asioista uudestaan ja uudestaan, mutta Rympän vapaana juoksuttaminen on minulle niin luonnollista, etten edes osaa sitä joka kerta erikseen mainita. Ennen Cocon tuloa sitähän tehtiin lähes päivittäin, välillä montakin kertaa päivässä. Lisäksi, kun puhun riekuttamisesta ja siitä että se on jäänyt vähemmälle kämpän ulkopuolella, tarkoitan leikkimistä ja riehumista koiran kanssa, en niinkään juoksuttamista. Minulle nämä ovat kaksi eri asiaa :)

      Poista
  2. Pikkase onnellisen näkösiä kavereita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coco ei tarvitse onneensa kuin pallon, Rymppä paljon nuuskuteltavaa XD <3

      Poista