torstai 11. heinäkuuta 2013

KOIRAIHMISTEN ASIALLA!

Täällä meidän kyläpahasessa on sinänsä hyvät mahdollisuudet lenkkeillä monipuolisesti, jos vaan tietää ja tuntee ympäristönsä - ja varsinkin jos ei ole kiire minnekään, eikä siis tarvitse koko ajan kyttäillä kelloa, niin polkuja tuntuu löytyvän joka lähtöön. Metsääkin on vaikka ja kuinka, jos vaan karhuhavainnoista välittämättä uskaltaa noihin pusikoihin lähteä :D

... Kuitenkin koirapuisto täältä uupuu ja tässä yhtenä päivänä asia sattui turhauttamaan meikäläistä tavallista enemmän, joten:



Eräs listallani oleva kertoi, että "Kaijjaaniin on just tehty uusi ;)" mikä on tietenkin tosi hieno juttu heille, muttei varsinaisesti auta meikäläistä pätkääkään...  Kommenteissa käytiin sitten asiasta ihan vakavaakin keskustelua ja sain kuulla, että asiasta on joskus ollut puhetta, kuten muistelinkin. Siinä vaiheessa sitten pohdin, että mitenkähän asialle saisi nyt jotain tehtyä, ja tehomimmi kaverini, joka tämän oivan syöttini nappasi, otti asiasta selvää nanosekunneissa (tai siltä se ainakin tuntui!) ja lopputulos oli tämä: 
"Syy siihen ettei ole koirapuistoa on suurimmaksi osaksi raha. Joutsan kunnan PITI tulla vastaan antamalla kyseinen tila/alue mutta sen suhteen ei ole tapahtunut mitään. Ja koska varainhankintaa ei ole tehty eikä otettu asioista selvää että saisiko maaseutukehityksen kautta rahaa, on homma jäänyt."
Samainen tehopakkaus lupasi vähän nuuskia asian tiimoilta rahoitusta ynnä muuta, sekä seuraavassa hetkessä infosi, tiivistettynä, että hän on nyt aukaissut tämän jutun uudelleen kuntaan päin, eli asia otetaan kartalle ja katsotaan miten tässä käy. 

Kaverini totesi myös, että hänkin on valmis lähtemään mukaan juttuun, koska on samaa asiaa pohtinut monesti, mutta painotti toivovansa, ettei ihmiset vaan istuisi perseellään ja odottaisi valmista puistoa - ja olen ihan samaa mieltä! Itse olisin ainakin valmis lähtemään hommaan vaikkapa talkoovoimin porukalla, jota homma oikeasti kiinnostaa, jolloin 

a) puistosta saataisiin tod näk paljon koiraystävällisempi (ja parempi), kuin mitä pelkästään kunnan tekemänä eikä 
b) sen ylläpitämisenkään siinä tapauksessa luulisi maksavan maltaita?

Minähän en mitään byrokratian kiemuroista ymmärrä, joten en sinänsä koe olevani oikea ihminen viemään asiaa eteenpäin paperitasolla, mutta muutoin tahtoisin kyllä ehdottomasti olla mukana hankkeessa (äkkiäkös minä tuon miesotusen pistän yhden aitauksen rakentamaan ;D) ja auttaa! 

Ja kyllä, tahtoisin tänne koirapuiston, siitäkin huolimatta, että monilla tuntuu olevan hirveän huonoja kokemuksia moisista paikoista, tai lähinnä koiranomistajista, jotka eivät osaa lukea niitä sääntöjä tai joille ihan puhdas järjenkäyttö on tuntematon käsite... ai miksei vihaista koiraa voi viedä sinne? Miksei siellä voi heitellä leluja? Miksi kakkakasat pitäisi muka kerätä? Jne... 

Syitä puistoon keksin montakin, mutta kerrottakoon ne painavimmat:

1) Ensinnäkin ihan yleisesti koiran/koirien sosiaalistamisen kannalta tuollainenhan olisi mitä parhain, jos vaan kaikki muistavat sen kuuluisan järjen äänen ja käytöstavat. Vahinkojahan voi aina sattua, mutta kyllä nuo edellä mainitut vievät jo pitkälle. 
2) Toiseksi, itse tunnen niin vähän koirallisia ihmisiä ja muutenkin monet ystävistäni asuvat vähän siellä sun täällä, joten tuolla pääsisi mahdollisesti koiran lisäksi sosiaalistamaan itseäänkin - eli puisto saattaisi toimia apuna jopa ns. syrjäytymiseen, tai lähinnä sen estämiseen. Nii hei! 
3) Meidän nurmikko kiittäisi, öö.

Infoilen miten tässä käy, jos mitenkään, kun lisää tiedän... mut niinhän se on, ettei yrittänyttä laiteta, eikä voi tietää jos ei kokeile!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti