lauantai 24. marraskuuta 2012

TÄLTÄ NÄYTTÄÄ PYYKKIPÄIVÄ

Meillä oli tässä yhtenä päivänä pyykkipäivä - nyt on pakko myöntää, että meikäläinen pesee pyykkiä (ja silittää) lähinnä töissä kun pakko on, eli meillä pyykkäyksen hoitaa yleensä sekä mieheke että varsinkin siskoni, yleensä kera Rympän. Kyllä me tietenkin autetaan välillä Rymyn kanssa yhdessä mm. pyykin lajittelussa, niinku yllä näkyy... Siinä me ollaan tosi hyviä, ihan selvästi: Rymy aina ilmoittaa mitä väriä tulee pestä, pistämällä itsensä makaamaan kyseisen värikasan päälle ja minä tietenkin ohjeistan myös vierestä, naisilla kun on aina hyviä neuvoja (vai miten se nyt meni?) ... Ahem. 

Btw. Rymy painaa 13,6 kiloa ja vaikka esim. Totoon verrattuna sehän on paljon "kevyempi" vaa'an mukaan, näyttää poitsu kuitenkin siltä, että vähän pitää painoa nyt saada alas. Epäilen, että syypää tähän pieneen pulskistumiseen on varsinkin noi lenkkinamit, nyt kun ollaan oikeasti harjoiteltu nätisti kävelyä ja ohituksia tosi paljon namien avulla ja lenkeillä ainoastaan ne tietyt namit ovat toimineet - koiran tullessa vastaan perusnappulat eivät yksinkertaisesti riitä ylläpitämään sitä kiinnostusta ja jännän paikan tullen, ne pudotetaan simppelisti maahan. Nyt täytyy olla hetken aikaa taas tarkkana, ettei poitsulle anneta mitään ylinmääräisiä herkkuja ihan vaan huvin vuoksi.

Ja hei, pihalla ollaan harjoiteltu eri lelujen tuomista (sitäkin usein namien kanssa, nyt olen vähentänyt niiden antamista tosi reippaasti) alkuun vähän niinkuin vahingossa. Siitä ei ole kylläkään ole havainnollistavaa kuvaa, harmi vaan, mutta Rymppä tosiaan alkaa pikku hiljaa ymmärtämään eron lauseiden "tuo pallo", "tuo lelu" sekä "tuo frisbee" välillä. TOSIN, ehkä pitäisi jättää toi "tuo lelu" kokonaan pois koska tähän asti se on tarkoittanut minkä tahansa noiden tuomista ja se meinaa vähän aiheuttaa hämminkiä. Tai sitten, koska mieheke aina hokee "hae lelu" -lausahdusta tuon meikäläisen version sijaan (huoh, miehet!), ehkä voidaan tehdä hae lelu:sta sellainen ympäripyöreä käsky, eli tosiaan mikä tahansa noista vaihtoehdoista kelpaa kun taas "tuo lelu" tarkoittaa sitä tiettyä, tai tietynlaista lelua - siinä joutuu vähän aivonystyrätkin tekemään hommia. Huomionarvoista on myös se, että Rympällä on kaksi palloa joten "tuo pallo" -käskyn kuullessaan poitsu saa itse valita kumman pallon tuo, ellei sitä erikseen kädellä osoiteta kumpaa tarkoitetaan. Samoin löytyy parikin muovista lelua ja niistäkin saa vapaasti valita ellei toisin osoiteta. Hyvin on muuten senkin tajunnut, on noi ihmeen fiksuja otuksia - halutessaan.

Loppuun vielä pieni kuvasatsi, tällä kertaa tähtenä toimii kuitenkin Hugo-Eevert. Hugo elää niin perusarkea aina ja koko ajan, ettei Herra Ärtsystä tunnu olevan ikinä mitään uutta ja ihmeellistä kerrottavaa, ellei sitten ole satuttanut itseään. No, patti ei ole ainakaan vielä uusiutunut, rinnassa ollut haava parantunut, eivätkä tassutkaan ole pitkään aikaan olleet verillä, joten hyvin on mennyt. Olen jo tainnut mainitakin, ettei Hugea Rymyn, tai meidän, läsnäolo sinänsä häiritse enää ollenkaan, ellei tehdä äkkinäisiä liikkeitä/ääniä - silloin ilmestyy otsalle elvis-fleda, kuten me sitä kutsumme, ja ilme muuttuu juuri niin ärtyisäksi kuin siililtä vaan voi odottaa! 

 

2 kommenttia :