sunnuntai 18. marraskuuta 2012

VIELÄ VIIMEINEN RAPORTTI

Se oli sen leikin loppu, nyyh. Tänään siis palautetaan Toto Viljan ja Stellan hellään huomaan, vaikka mieluusti olisin pitänyt tämän poitsun meillä pidempään. On se sen verran helppo tapaus ollut, ainakin näin alkuvaiheessa. 

... Tiedä sitten minkälaiset traumat Toto-parka ihmiselleen vuodattaa, krokotiilin kyynelein kertoo miten Rymy oli ihan hirrrrveä komentaja ja aina kiusaamassa! Paitsi että, kyllä se Totokin osaa kiusata ja leikkiin hakea, mutta Toto tekee sen vain paljon hiljempaa ja taktikoiden, ei äristen, muristen ja innosta haukkuen. Selkeästi Toto on näistä kahdesta se ovelampi otus tietyssä suhteessa, Rymy taasen on sellainen vähän yksinkertaisempi... kompensoi tiettyä tyhmyyttä kovalla volyymilla. 

Sen sijaan peruskäskyissä Rymy oli tietenkin sujuvampi, kun käskyttäjänä toimi tutut henkilöt ja tutut äänet sekä äänenpainot, mutta siis älyttömän nopeasti alkoi Totokin hiffaamaan mitä häneltä odotetaan. Harjoiteltiin tänään vähän pihalla luoksetuloa ja sitten pojat saivat itse selvittää miten se nami irtoaa sieltä kädestä - Rymyn ensimmäinen "kerjäystemppu" on aina istuminen, sen jälkeen menee maahan, mutta pihalla tietenkin keskittyi pelkästään istumiseen kun ei halua maassa maata. Toto ymmärsi pian myös, että istumalla se namikäsi aukeaa ja kuinkas ollakaan, hetken päästä molemmat istuivat vähän väliä nätisti miehekkeen edessä ihan ilman pyyntöäkin. Yhdessä vaiheessa istuivat yllättävän pitkän pätkän ja irtosivat maasta vasta kun annettiin "vapaa" sekä "saa mennä" -käskyt. Ihmeteltiin siis miksi pojat istuvat edelleen namin saatuaan, mutta tuli sitten mieleen, että Totohan on tosiaan taidettu opettaa istumaan siihen asti että saa vapautuksen, Rymy kun sen sijaan aina paikatetaan erikseen. Saivat sitten uudet namit sekä vapautuksen molemmat :D


On ollut aika ihana loppuvaiheessa huomata, kuinka Toton oma luonne on alkanut selvemmin puskea esiin, mm. meidän marjapuskia ja entistä kukkapenkkiä on kaivettu suurella innolla, enkä mä voinut kuin nauraa, vaikka touhu on kokonaan Rymyltä kielletty. Toinen oli niin innoissaan, hih. Toto on välillä aikas sitkeä sissi, mutta uskoo lopulta hyvin kun tarpeeksi monta kertaa tietty asia kielletään, ymmärtää sitten ikään kuin jutun juonen. Tässä Toto yritti entiseen kukkapenkkiin, mutta heti kun kävi käskyt "ei" ja "tulehan, mennään sisään" niin Toto peruutti pois. Hieno poika!
 

Ja parissa päivässä tosiaan oppi, että yöt nukutaan omassa pedissä, ei sängyssä, vaikka sinne onkin sitten aamulla ja päivällä välillä yrittänyt. Hassu otus.

Tässä taasen myös hieman Aitoa Totoa: "En mää sua muuten halailis, mutta kun mää just tajusin että sulla on namit tossa oikeassa taskussa, nih." Rymy ei aina edes tajua, että mulla on namipussi taskussa, mutta Toto kyllä tajusi joka kerta ja tiesi aina täsmälleen missä se myös on. Tässä Toto kovasti halaili miehekettä ja syykin selvisi heti kun kuono tunkeutui taskuun XD


Rymyssäkin on näkynyt pientä edistystä, mikä on tosi hienoa. Haukkuminen leikkiessä on vähän vähentynyt, ellei käy ihan kierroksilla, sekä nyt menee paremmin kielto perille (yrittää koko ajan ottaa lelua Totolta). Välillä ollaan toki jouduttu rauhoittamaan tilanne. Niin, ja ollaaan kovasti harjoiteltu leikkimistä pihalla niin, että ollaan yhtä aikaa heitelty leluja molemmille toinen toisessa paikassa ja toinen toisessa ja vaadittu se huomio itseemme. Rymykin alkaa hahmottamaan sen, ettei koko ajan tarvitse olla toisen kimpussa, onneksi. Sitä paitsi, pakkoa sanoa, että Toto on aika veitikka - aina kun Rymy rauhoittuu, Totopas hakeekin Rymyä uudestaan leikkiin :D Aikamoinen parivaljakko, ihan oikeasti!

Eilen meillä kävi tosiaan Coco-neiti läheistensä kera ja koiruus hurmasi ainakin meikäläisen ihan täysin. Sikälimikäli kiinnostaa, niin Cocohan on alkuperältään Sopisco, tarkalleen ottaen Sopisco Elohopea :) Kyseessä on siis fawn jolla on varsin tummat "meikit", eli juuri sellainen whippet josta minä aluksi haaveilin - ja vielä tyttö. Tosi kaunis koira, toisin sanoen, ja vielä varsin nokkela neiti; ihmisensä on selvästi antanut tytölle aikaa ja harjoitellut vähän sitä sun tätä, mikä näkyi! Luonne vaikutti mitä parhaimmalta, Coco oli nimittän heti leikkimässä Rymyn kanssa ihan innoissaan. Sisällä Rymy leikki tosi nätisti ilman rähjäämistä ja haukkumista, mutta pihalla jostain syystä aina irtoaa enemmän ääntä ja alkaa kierrokset lisääntymään - johtuisiko tilasta? Ja varmaan vähän siitäkin, kun turhaantuu toisen nopeuteen? Joka tapauksessa, Coco tulee joulukuun puolella n. viikoksi hoitoon koejaksolle ja kuten sanottu, jos homma toimii niin Cocosta tulee ensi vuoden puolella muutamaksi kuukaudeksi blogin Guest Star.

Se selviää pian, mutta ekojen treffien perusteella olen aika varma, että nämä kaksi kyllä tulevat juttuun pidemmällä tähtäimellä tosi loistavasti. Alku voi olla aika villiä, ihan kuten Totonkin kanssa välillä on ollut, mutta eiköhän muutamassa kuukaudessa ehditä hyvin tottua toisen läsnäoloon :)

1 kommentti :

  1. http://metaphnora-dogs.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog-pt-2-tunnustus.html Tunnustusta!

    VastaaPoista