maanantai 12. marraskuuta 2012

HAASTE & LIEBSTER-PALKINTO!

WHIPPED -blogista löytyi haaste, johon (menikin sitten koko ilta, hups!) vastaamme (joo, kai sitä saa itsestään puhua monikossa) enemmän kuin mielellämme. Muutenkin olen oikeasti tykännyt lukea tämän haasteen vastauksia muiden blogeista, koska nuo kysymykset tosiaan vaihtelevat ja välillä ne kyssärit ovat olleet mitä parhaimpia, vastauksista puhumattakaan! On ollut tosi mielenkiintoista päästä toisten päiden sisään, niin sanotusti. Joten here goes! 

“Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.”

1. Hetki, jolloin olet ollut todella onnellinen jostain koiraasi liittyvästä syystä.
Täytyy sanoa, että mä olen vähän väliä tosi onnellinen jostain. Viimeksi tänään koin järkyttävän suuria OMG, JES! -tuntemuksia, kun ohitettiin kolmen (rivissä istuvan) koiran kopla ilman äännähdystäkään ja ilman mitään sen kummallisempia riekkumisia. Osaan aika hyvin iloita noista arjen pienistä asioista - tietenkin tälleen jälkeenpäin ajateltuna toi tuntuu kauhean pieneltä, mutta kyllä se siellä lenkillä tuntui vähintään siltä kuin olisin vallottanut Mount Everestin, tieks. Joka kerta kun tulen kotiin eikä mitään ole rikottu tai syöty, onnellisuusmittarini on suorastaan räjähtämäisillään. Niin ja se hetki! Se, kun Rymppä ikään kuin aisti, että nyt lähettyvillä on sairas ihminen, johon saattaa ihan oikeasti, ja pahasti, sattua jos on liian raju - poitsu pisti päänsä mummini syliin ja nukkui. Silloin olin onnellinen. 

2. Onko sulla jotain inhokkirotua? Miksi?
Ööö. Nyt täytyy oikein miettiä. En oikeastaan osaa sanoa äkkiseltään mitään inhokkirotua, mutta en kyllä hirveästi fanita sellaisia isoja ja kuolaavia karvakasoja, anteez! Tämä voi tosin johtua noista allergioistani, tulee  aina vähän sellainen "ÄLÄ TULE LIIAN LÄHELLE, ATSIUUUUU!" -olo kun sellaisen koiran kohtaan. Ulkonäöllisesti esim vihikoirat ei yhtään miellytä meikäläisen silmää, pitää olla sellainen elegantti ja linjakas - niinkuin whippet XD Yllättävää, eikö?

3. Mitä koirasi syö?
Aamulla nappuloita ja puolikkaan cesar-purkkiruuan, koska se on ainoa tapa jolla niitä nappuloita menee edes vähän alas. Illalla sitten luita ja raakaruokaa, eli vähän kaikenlaista. Ulkona/lenkeillä syödään lähinnä jäätynyttä kakkaa ja purkkaa... siitäkin huolimatta, ettei mammalta ole lupaa herunut. 

4. Mikä on vaikeinta, mitä olet koirien kanssa koskaan joutunut tekemään/kokemaan?
Ei hemskuukkeli miten vaikea kysymys. Vaikeinta? Kuulostaa ehkä hassulta, mutta itsensä voittaminen tietyissä asioissa on ollut aika vaikeaa; on vieläkin. Olen tosi pitkään ollut hirveän sidottu siihen klassiseen "mitä muut ajattelevat" -ajatukseen ja nyt olen pikkuhiljaa pääsemässä siitä eroon. Jotenkin siinä vaiheessa kun kymmenennen kerran vaihdat kävelytiellä suuntaa vetävän koiran takia samalla ääneen puhuen, ei sitä enää jaksa ajatella kuinka ihmiset varmaan pitävät meikäläistä ihan hulluna. Nyt jos pyllähdän, ei enää (yleensä) tarvitse ensimmäisenä tarkistaa näkikö kukaan. Toinen on rauhallisuus. Välillä on ollut äärimmäisen vaikeaa pysyä rauhallisena, kun mieli on tehnyt kirkua ja itkeä. Kuvittelisin jokaisen koiranomistajan tietävän mitä tarkoitan... Tai ainakin toivoisin, etten ole ihan yksin tässä asiassa O___o

5. Miksi koira? Miksei vaikkapa kissaa tai kania?
En ole ikinä ollut varsinaisesti kissojen ystävä, olen enemmänkin pelännyt niitä aina siihen asti kunnes hyvä ystäväni hankki kissan tässä muutama vuosi sitten. Silti, koiran kanssa oleminen ja tekeminen on kuitenkin aika erilaista kissaan verrattuna (vaikka välillä ainakin Rymy osaa kyllä olla hyvin kissamainen, mainittakoon nyt vaikka tuo aurinkoläntteihin itsensä tunkeminen!) ja jo ihan allergioideni takia halusin eläimen jota on helpompi "hallita" - kissa kun makaa sängyssä ja vaatekaapissa, jos niin on päättänyt. Kani? No, serkuillani oli joskus kani, enkä oikein koskaan nähnyt siinä mitään persoonallista. Se tuntui pehmolelulta, tyhjältä ja sieluttomalta, sellaiselta hassulta otukselta joka hyppi ympäriinsä, ei hakenut kontaktia tai syliä tai ollut mitenkään läsnä. Se ajatus ehkä jotenkin jäi, sillä vaikka mulla on ollut rottaa ja hamsteria, ja marsuakin joskus toivoin, kania en koskaan halunnut. Nyt vasta kun olen blogeja seuraamalla ns. tutustunut näihin otuksiin paremmin, alan näkemään niissä "jotain enemmän". Mutta no, allergioiden takia luulen, ettei meille ikinä tule kissaa... eikä ehkä kaniakaan. Sitä paitsi, oikeasti, meikä on halunnut koiraa niin kauan kun vaan muistan. Siksi. 

6. Mitä koirasi merkitsee sulle?
Sanotaanko niin, että kun työkaverit töissä sanoivat lauseen "kun sulla on vaan koira ja meillä lapsia", näin punaista ja teki mieli huutaa. Koira merkitsee mulle ärsyttävää karvavekkaria, ihanaa sohvapatteria, pakollisia happihyppelyitä, iloa ja kyyneleitä. Rakkautta ja luottamusta, jotka pitää ansaita. Koira merkitsee mulle vähän kaikkea; paljon.   

7. Esittele koirasi lempilelu.
Lempilelu... hmm. Sillä on itse asiassa ainakin kolme, jotka tuntuvat pysyvän suosiossa, saan ehkä anteeksi jos esittelen ne kaikki:
Ykkösenä siis pöllö, kakkosena käärme ja kolmosena sammakko. Tuo sammakko on muuten VIELÄKIN ehjä, samoin käärme, mutta eilen huomasin pöllön täytteiden vähentyneen... nyyh. En kestä, se ja sammakko ovat nimittäin olleet molemmat Rympän ensimmäisiä leluja!   

8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
En ole koskaan varsinaisesti käynyt, joten vaikea sanoa. Ei mulla mitään niitä vastaan ole niin kauan kun koira ei kärsi niiden takia eikä koko hommaa viedä liiallisuuksiin. Kasvattajia ajatellen varmasti yksi hyvä tapa "mitata" työnsä tuloksia ja saahan siinä koira ohjaajansa kera kokemuksia vähän kaikenlaisista koirista ja ihmisistä ja tilanteista, joten mikäs siinä. 

9. Kaunein/komein rotusi yksilö?
Nyt ei varmaan puhuta ihmisistä, oisin nimittäin ehkä vastannut tähän Milla Jovovich. ANYWAY. Tekisi mieli tietenkin vastata Rymy, koska mun mielestä se nyt vaan on sekä kaunein että komen rotunsa edustaja, mamman mussukka ja hanibööö jne, mutta... tykkään sellaisista terveennäköisistä yksilöistä, ei saa olla liian rimppakinttu. No, linkitetään yksi suosikkini, tiedä sitten kenelle kaikille linkki näkyy, mutta - kas tässä. Jotenkin vaan niin symppiksen näköinen, ihana. Ja väritys on jotenkin tosi jännä, tykkään! Jotenkin ihmeen kaupalla nuo brindlet viehättävät silmää kovasti. 

10. Millainen on ihannekoirasi luonteeltaan?
Sellainen tietyllä tapaa helppo - tai ei, tarkoitan, enemmänkin helposti luettava (mikään ei ole niin turhauttavaa kuin vinkuva koira ja nolla-tieto mitä vinkumisen syyhyn tulee). Leikkisä ja menevä, mutta samalla sellainen, joka osaa myös rauhoittua ja olla rauhassa, aina ei tarvitse olla menossa tai tekemässä jotain. Ei tarvitse edes olla ihan hirveä fiksu otus, jos vaan on persoonallinen :D Värikäs, siis luonteeltaan. Lol joku tasapainoisuus, eiku? XD

11. Saako koira tulla sänkyyn ja sohvalle?
Sohvalle, joo. Sänkyyn, ei. Jos asuisin yksin, asia olisi ehkä toisin, mutta jostain syystä mieheke haluaa ainoastaan Yhden Miehen tuonne meidän petiimme. Kumma juttu. Ja no, okei, ajatellaan siinä meikäläisen allergiaakin - hengitystiet eivät välttämättä kyllä tykkäisi jos nukuttaisiin nenut vastakkain Rympän kanssa, eikä mun neuroottinen luonteenki kestäisi sitä kaikkea näkymätöntä, öö, kakkaa siellä sängyssä. Paitsi että, jos Rymppä saisi nukkua sängyssä, se tod näk viettäisi kaikki yönsä tiiviisti siskoni kyljessä, joten... yhtään en ole mustasukkainen, möh.

Noin, siinäpäs ne! Nyt täytyy sanoa,  että jokaisessa suosikki blogissani tämä haaste on tainnut näkyä vähintään kerran, joten en nyt ala 11 blogia luettelemaan, mutta jos haastaa "täytyy", niin haastaisin siinä tapauksessa Viljan (Plus je vois l'homme, plus j'aimie mon chien), Astarten (Tassujen jälkiä) ja Annen (Äly, väläys ja viipottaja), koska olisi loistavaa kuulla lisää Rympän sisaruksista, heidän koirakavereistaan ja omistajiensa ajatuksista :)

Meikäläisen kysymykset olisivat seuraavanlaiset (esitän ne näköjään yksikössä, vaikka kaikilla haastetuilla on useampi kuin yksi koira, oops - aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta! Kertokaa toki molemmista koiruuksista, jookosta?);

1. Koirasi hauskin tapa?
2. Entäs ärsyttävin tapa?
3. Julkkis joka kuvaa otustasi parhaiten?
4. Minkälaisia kommentteja saatte lenkeillä, jos ylipäätään saatte sellaisia? :D
5. Kuinka monta vaatetta koirallasi on vaatekaapissaan ja kuinka montaa niistä oikeasti käytetään?
6. Ilta(/yö)rutiininne?
7. Jos hankkisit jonkun muun rotuisen koiran (kuin whippetin), minkä hankkisit ja miksi?
8. Milloin viimeksi olit koirastasi erityisen ylpeä ja miksi?
9. Jos vietätte iltaa vaikkapa leffaa kotisohvalla katsellen, missä on koira?
10. Koiraasi liittyvä juttu, joka jaksaa vieläkin naurattaa?
11. Jatkahan lausetta "silloin häpesin kuollakseni, kun..."  

Toki kuka tahansa joka löytää itsensä tuolta meikäläisen sivupalkista saa puolestani vastata näihin kysymyksiin, luen vastauksia enemmän kuin mielelläni! ;) 

---

Saatiin samaisen blogin kautta Maisalta vielä toinenkin kiva "haaste", nimittäin Liebster-palkinto! Joo, hieman olen nyt otettu, kieltämättä, varsinkin kun jos olisin kyseisen palkinnon saanut jotain muuta kautta, olisin heittänyt tämän ehdottomasti WHIPPEDin suuntaan :) Joten kiitos ja kumarrus! 

Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster- palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. 

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle.
2. Valitse viisi blogia, (joilla alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset kelle jätit palkinnon antavan sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.
   

we are hairy 
Kunniamaininta on pakko antaa hillan blogille, sillä sitä tulee edelleen selailtua silloin tällöin. Suuren suuri suosikki, kaikesta huolimatta. Ja yllättävän rakas, jostain syystä.

... Nyt vielä kun muistaisin jättää kaikille tuon kommentin tässä lähiaikoina :D 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti