lauantai 14. tammikuuta 2012

Harvahampailua VOL 2;

Huoh. En ehkä ikinä voi hankkia lapsia, koirankin kanssa ihan liian traumatisoivaa tämä elämä hetkittäin; saatiin nimittäin taas siskon kanssa shokkihoitoa tänään aamupäivällä, kun Rymppä päätti ruokailun päätteeksi pudottaa lattialle hampaitaan. Eikä se pudottaminen mitään, mutta kun teki sen vielä todella ihmeellisesti kakoen (hetken jo mietin oliko ruokailun aikana onnistunut nielemään ne?) niin hetken aikaa oltiin kyllä vähän

 O____ O MITÄ SE NYT TEKEE???

Tässä tulokset:
Ensimmäinen hammas havaittiin heti ja vertakin tuli aika rutkasti (lumensyönti tuntui auttavan tähän vaivaan), mutta toisen pienen aarteen löysinkin sitten aikalailla samasta kohtaa vasta myöhemmin
Yritettiin sekä aamupäivästä että juuri äsken kurkkia sinne suuhun, mutta tämä on yksi niistä asioista, joista Rymy ei yhtään tykkää. Pistää todella kovasti vastaan, toisin sanoen.
...
Mutta että joo, tällaista sitten tänään :)

EDIT
Löydettiin sitten kolmaskin. Tämän hampaan alkuperä olikin helppo selvittää, uusi hammas näkyy jo reippaasti! Ja sitten vielä neljäs seuraavana päivänä...

7 kommenttia :

  1. Oi joi. Meillä Vililtä on lähteny jo muut hampaat paisti noi kulmurit. Kulmureissa ei tosin näy vielä uusia olevan tulossakaan. Ei siis vielä mitään kiirettä.

    Pepiltä, kun hampaat vaihtu niin lähdön huomas Pietun verisestä kauluksesta. :D Ja puruluita syödessä jopa etutassut olivat veressä, mutta ei se hirveesti menoa haitannu. Nyt saattaa olla ikenet vähän kipeitä ja oonkin kuullu ettei saata ruoka sen takia maistua kovin hyvin, mutta meillä en oo kenenkään kohilla vielä mitään vaikutusta ruoan maistumiseen huomannu. Ei kannata siis ihmetellä, jos ei luut sun muut mene. :) Usein nuo hampaat taitavat mennä mahaan... Nyt voitkin sitten jättää muistoksi Rymyn nuoruudesta. :)

    -Anne-

    VastaaPoista
  2. Joo, olen just sen verran tunteellinen höpsö, että nää hampaat on tarkoitus säästää, mutta koska en todellakaan luota taitoihini pitää ne tallessa, piti ottaa kuvatodisteita XD

    Rymyllä kanssa lelut sun muut ihan veressä, ja puruluut näyttäis kyllä maistuvan ihan samaan tapaan. Samaten ruoka. Tosin, Rymyhän on aina ollut vähän tunnesyöppö - joskus tekee mieli, joskus ei, että sinänsä vaikea mennä arvioimaan maistuuko nyt jotenkin paremmin tai huonommin :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Meillä kanssa junnaa kulmurit! Tänään lähti vasen alakumuri, mutta muut kulmahampaat ei edes heilu. Onneksi ei oo uusiakaan vielä näkyvissä. Aikamoisen verilöylyn näyttää varsinkin luut ja lelut kohdanneen, kun hampaitten lähdön myötä kaikki on veressä. :D Suht ällöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ällöä! Ja se tuoksu on kanssa ah niin ihanan kuparinen...

      Poista
  5. Lisäilen vielä eiliseen viestiini sen, että kannattaa harjoitella Rymyllä tuota hampaiden näyttämistä ja suuhun koskemista ihan pieninä kosketuksina eka. Ikinä ei tiedä koska tarviaa eläinlääkärin tai itsensä hoitaa suuta ja on paljon helpompi, jos koira on oppinut jo suuhun katsomisen.

    Ei se meilläkään ollu aluksi helppoa, mutta ihan pieni huulen raotus tai etes siitä kuonosta kiinni ottaminen aiheutti hirveän pään nykimisen pois siitä kädestä. Nyt saadaan jo tutkiskella hampaat raottamalla huulia. Suun aukaisu ei vaan oo yhtään kivaa Vilin mielestä.

    Samoiten kannattaa silmät, korvat, tassut, häntä (koko matkalta) ja jos yhtään haaveilet näyttelyistä niin pallitkin opettaa kosketusvarmoiksi. Meillä ei näyttelyitä varmaankaan harrasteta, mutta silti opetellaan seiso-käsky. On vain helpompi kuivata kura tassut, kun toinen tietää et silloin pitää seisoa paikoillaan, vaikka nostellaan ja kosketallaan tassuja.

    -Anne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, me ollaan kanssa aika ahkeraan suorastaan lääpitty koiraa (haha) ja vaikuttaa siltä, että mihin tahansa muuhun saadaan kyllä koskea mut ton suun kanssa meinaa olla vaikeaa, Rymppä ei yhtään haluis avata - pistää tosi hanakasti vastaan. Ollaan kyllä silleen pienissä osissa harjoiteltu -- tota "seiso" käskyä en ollut itse asiassa ajatellutkaan, täytyypä ottaa muistilistalle! Niin paljon ollut kaikkea muuta mielessä.

      Poista